ГолосUA
08:47 05/10/2010

В Москві затримали українця, який організував махінації із банківськими картками

Співробітники МВС Росії затримали в Москві громадянина України, підозрюваного в організації злочинної групи і махінаціях з банківськими картками на суму 20 мільйонів рублів.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ Росії.

Угруповання за допомогою різних махінацій та підроблених банківських карток знімало гроші з карткових банківських рахунків росіян. Протягом шести місяців цього року підозрювані здійснили понад 50 фінансових операцій, і збитки зазнали 17 російських фінансових установ.

До групи входили громадяни Росії та Вірменії, а її організатором був громадянин України. «На місці злочину був затриманий громадянин України, який контролював всю злочинну діяльність організованої групи. Він дав свідчення, що саме він організував весь процес виготовлення підроблених пластикових карт, документів, що засвідчують особу, а також подальших розкрадань грошових коштів», — йдеться у повідомленні.

У ході обшуків правоохоронці вилучили пристрій, що дозволяє записувати інформацію на магнітну смугу пластикової карти, і більше 100 підроблених банківських карт. У відношенні затриманих порушено кримінальні справи за статтею 187 (виготовлення або збут підроблених кредитних або розрахункових карт і інших платіжних документів) та статтею 159 (шахрайство) Кримінального Кодексу РФ.

Д. Кляхін   />  

Читайте также по теме