ГолосUA
09:14 14/02/2011

В неділю вибухотехнічна служба столиці отримала шість повідомлень про замінування: справжні бомби так і не знайшли

13 лютого до столичної вибухотехнічної служби 6 разів надходили повідомлення про замінування будівель у Києві.

Про це ГолосUA повідомили у відділі зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у місті Києві.

Зокрема, вчора близько опів на п’ятої ранку від чергової частини ГУМВС України в м. Києві до столичної вибухотехнічної служби надійшло повідомлення, що за адресою Бессарабська площа, 3, біля територіального відділу міліції Шевченківського району виявлено підозрілий предмет, схожий на вибуховий пристрій.

На місце негайно виїхали спеціалісти-вибухотехніки разом зі слідчо-оперативною групою Шевченківського райуправління. За дотримання всіх необхідних заходів безпеки підозрілий предмет було локалізовано і зруйновано за допомогою гідродинамічного руйнувача. Далі було обстежено залишки пристрою. Виявилося, що він складався з частини пластикової пляшки, обмотаної ізоляційною стрічкою. Всередині знаходилася біла кристалічна речовина, схожа на звичайну кухонну сіль. Зовні до пляшки тією ж ізоляційною стрічкою було під’єднано електронний ручний годинник, електричні дроти та комп’ютерний диск.

На диску знаходився відеозапис промови невідомого, обличчя якого було приховане марлевою пов’язкою. Невідомий виступав проти “нецільового використання державних коштів”.

Цього дня подібний випадок повторився ще кілька разів, за п’ятьма київськими адресами: на вул. Л. Толстого, Дмитрівській, на перехресті вул. П. Скоропадського та Басейної, на вул. Ш.Руставелі та на перехресті вул. Б. Хмельницького та Пушкінської. Причому на Дмитрівській було виявлено одразу три подібні предмети”, — повідомили у ВЗГ ГУ МВС Києва.

За даними органу, всі вони були схожі за зовнішніми ознаками. Так само, як і перший, їх було локалізовано та зруйновано гідродинамічним руйнувачем. При їх подальшому дослідженні встановлено, що всі вони були аналогічні за конструкцією та не містили ні вибухових речовин, ані засобів підриву.

Всі частини підозрілих предметів вилучені спеціалістами.

Читайте также по теме