ГолосUA
07:05 10/12/2008

В США намагались продати місце Обами

У США по звинуваченню в спробі продати місце в сенаті, залишене Бараком Обамою, заарештований губернатор штату Ілінойс Род Благоєвич.

Будучи губернатором, Р.Благоєвич має одноосібне право призначити сенатора від штату замість Обами, повідомило Бі-Бі-Сі.

За словами слідчих ФБР, перехоплення телефонних переговорів свідчать, що губернатор намагався продати посаду з метою особистого збагачення. Офіс губернатора ніяк не відреагував на ці повідомлення, хоча раніше Р.Благоєвич відкидав звинувачення в корупції.

Генеральна прокуратура США оприлюднила 76-сторінковий документ ФБР із звинуваченнями на адресу Р.Благоєвича, зокрема розшифровку його телефонних переговорів за листопад, які прослуховувалися з дозволу суду.

Згідно з розшифровкою, губернатор-демократ пропонує охочим зайняти місце в сенаті в обмін на високооплачувану посаду для себе. Сам губернатор надалі хотів би зайняти пост в громадській організації або групі, пов’язаній з профспілками.

У документі мовиться, що 3 листопада Р.Благоєвіч сказав, що посада — "це цінна річ, і її не віддають просто так".

Через день після президентських виборів, Р.Благоєвіч висловився таким чином: "У мене є ця річ, і вона золота, і я не збираюся її віддавати просто так".

Згідно з документу, губернатор в розмовах також згадував про своє бажання, щоб його дружина Патті могла стати членом ради директорів якоїсь компанії.

Нагадаємо, що місце сенатора Б.Обами звільнилося тому, що його обрали президентом США.

 

Читайте также по теме