ГолосUA
17:11 31/05/2010

В Україні немає професіоналів для розробки та втілення енергозберігаючих технологій

В Україні немає компаній здатних розробити та втілити проект енергозберігаючих технологій.

Про це заявив голова Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів управління Сергій Єрмілов під час I Європейсько-українського Енергетичного дня у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, в країні немає інженірінгових та сервісних компаній, які можуть займатися розробкою серйозних інноваційних проектів.

«В нас нині невикористаних кредитних ліній під низькі відсотки приблизно на 1 мільярд доларів і ми не можемо їх вибрати тільки з однієї причини – в нас нема якісно підготовлених проектів. Наразі за бажанням керівника проекту отримати під нього гроші більше нічого не стоїть, немає жодного досвіду», — наголосив він.

Водночас, С. Єрмілов запевнив, що вже найближчими тижнями буде затверджено державних проектів енергозбереження, затверджених ще минулого року.

«Наразі уряд наполегливо працює над тим, щоб якомога швидше затвердити порядки використання цих коштів. Це достатньо складна процедура, я думаю, що на цьому тижні вже перші порядки підуть. Загалом, близько 700 порядків треба затвердити перш ніж вибирати (вибирати — ред.) під них кошти», — зазначив він.

А. Береза />  

Читайте также по теме