ГолосUA
14:55 01/08/2010

В Україні розпочинається загальнонаціональна кампанія проти домашнього насильства

1 серпня в Україні стартує масштабна інформаційна кампанія проти насильства, яка триватиме до кінця літа і, за задумом її організаторів, має стати початком низки інформаційних акцій зі зміни гендерних стереотипів в українському суспільстві.

Організаторами загальнонаціональної кампанії проти насильства є Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, яке об’єднало зусилля з п’ятьма міжнародними організаціями: Європейським Союзом, Радою Європи, Програмою Розвитку ООН, Дитячим Фондом ООН та Міжнародною організацією праці. />  

Як повідомили в прес-службі Мінсім’ї, акція пройде насамперед у Київській, Одеській, Львівській та Донецькій областях, а також в Автономній Республіці Крим. Вона включатиме рекламу на білбордах, мобільні лайтбокси, різноманітні акції в інтернеті, промоційні події на вулицях, у клубах, на музичних фестивалях тощо.
 

Символом боротьби проти домашнього насильства має стати малиновий колір, який буде використовуватися протягом двох років у різних інформаційних заходах кампанії. Також організатори запрошують підтримати акцію, одягнувши малиновий браслет зі словами "Я проти насильства".
 

Стартуватиме інформаційна кампанія проти домашнього насильства 1 серпня молодіжною акцією у Києві. Зокрема, на Софійській площі, де відбудеться масштабний флеш-моб.
 

І. Тимошенко
 

Читайте также по теме