ГолосUA
14:24 18/08/2010

В Україні стає нормою жорстоке ставлення до пацієнтів інтернатів та вихованців сиротинців, — експерт

В інтернатах України жорстоке поводження з пацієнтами та вихованцями сиротинців стало нормою.

Про це заявив голова всеукраїнської громадської організації “Комітет по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією” Олексій Косарєв на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, в інтернатах України з пацієнтами жорстоко поводяться, знущаються з них, забивають до смерті, а правоохоронні органи не хочуть нічого розслідувати. “І така жорстока поведінка стала нормою по всій країні. І що головне правоохоронні органи не хочуть братись за такі справи, чекаючи готових доказів”, — сказав він.

О. Косарєв навів приклади жорстокості у інтернатах та сиротинцях до своїх підопічних. “Це і побиття, і заморювання голодом, і утримування людей у клітках як тварин. Щонайголовніше, що директора таких закладів звичайні люди, які мають власні сім`ї… Ми повинні піднімати це питання, бо ми маємо лише незначні виявлені факти, а скільки ми ще не знаємо і які злочини роками приховуються в стінах інтернатів”, — сказав він.

Експерт додав, що в першу чергу повинен змінитися підхід до набору працівників. “На таку роботу повинні братися люди після численних перевірок”, — підсумував він.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме