Мария Мамаева
08:28 15/02/2011

В Україні створено банк ДНК зниклих безвісті воїнів-афганців

Силами громадських організацій в Україні створено банк ДНК зниклих безвісті воїнів-афганців.

Про це повідомив голова Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), радник-консультант прем'єр-міністра України Сергій Червонописький на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Україна найбільше серед інших країн СНД — і це відзначено на міжнародному рівні — турбується про своїх військовополонених та зниклих безвісті. Наразі ми зібрали банк даних ДНК”, — зазначив С. Червонописький.

Так, за його словами, інформація про ДНК зниклих без вісті воїнів, зібрана у їхніх родичів, вже допомогла повернути на батьківщину й провести перезахоронення тіла луганчанина, загиблого під час війни в Афганістані.

На думку радника, створення такого банку допоможе під час пошуків тіл колишніх воїнів-афганців, які вважаються зниклими безвісті.

Довідка ГолосUA. Нагадаємо, що СРСР вів бойові дії на території Афганістану протягом 1979 — 1989 років. За цей час через війну пройшло понад 160 тисяч вихідців із України. З них 3432 воїни загинули, понад 3,5 тис. повернулися додому інвалідами. Наразі на території Афганістану перебувають тіла 60 українців, які вважаються зниклими без вісті.

Читайте также по теме