ГолосUA
07:10 04/12/2008

В Україні з НАТО зробили фетиш, — експерт

В Україні з НАТО зробили фетиш. Про це заявив радник-міністр посольства Польщі в Україні Лєшек Шерепка, повідомила «Німецька хвиля». «В Україні хтось зробив з ПДЧ фетиш. Найголовніше – аби відносини між Україною та НАТО розвивалися. А ухвалене в Брюселі рішення якраз дає такі підстави», — сказав він.

Лєшек Шерепка визнав, що Києву не завадить більша готовність до вступу в НАТО, на чому наполягають низка країн «старої Європи». Серед них, зокрема, Франція.

Директор з наукових питань французького Інституту політичних наук Жорж Мінк пояснив, що позиція «старої Європи» означає якнайменше дратування Росії. «У Франції хотіли б, аби росіяни, які не мають комплексної політики і перебувають у пошуку свого місця на світовій арені, визначили себе, як більш мирно налаштовані щодо інших країн. У концепції президента Н.Саркозі це означає – не дратувати Росію», — зазначив він.

Вчора після засідання комісії «Україна-НАТО» у Брюселі український міністр закордонних справ Володимир Огризко заявив, що Україна фактично отримала від НАТО План дій з набуття членства в альянсі. “На цьому етапі досягнуто такого результату, якого прагнули”, — запевнив він і зазначив, що з 2009 року Україна фактично розпочне інтеграцію до альянсу.

 

Читайте также по теме