ГолосUA
08:56 25/06/2009

В Україні затверджено проект антидопінгових правил

В Україні розроблено проект Національних антидопінгових правил, які відповідають новому Всесвітньому антидопінговому кодексу.

Про це повідомив директор Національного антидопінгового центру Іван Курліщук, передала прес-служба Міністерства сім`ї, молоді та спорту.

За словами Курліщука, нова редакція Всесвітнього антидопінгового кодексу набрала чинності з 1 січня цього року. Проект Національних антидопінгових правил розроблено працівниками Національного антидопінгового центру за вимогою Всесвітньої антидопінгової агенції(ВАДА). Національні антидопінгові правила містять основні, обов’язкові для виконання положення нової редакції Всесвітнього антидопінгового кодексу, адаптовані до існуючого законодавства та особливостей спортивного середовища України.

Також Іван Курліщук повідомив, що лабораторія центру на сьогодні є кандидатом на отримання акредитації Всесвітньої антидопінгової агенції. Зазвичай процес акредитації триває не менше двох років, але для цього необхідно виконати ряд вимог. Одна з них – забір у спортсменів трьох тисяч допінг-проб на рік, сучасне технічне обладнання лабораторії. На сьогодні Національний антидопінговий центр потребує збільшення фінансування та розширення площі, оскільки за вимогою ВАДА на кожну групу препаратів треба мати окреме приміщення.

Нагадаємо, що зараз площа лабораторії Національного антидопінгового центру становить 148 квадратних метри при потребі в 1200 квадратних метрів.

 

Читайте также по теме