ГолосUA
14:00 06/08/2008

В західних регіонах Україниі досі існує небезпека виникнення інфекційних захворювань: повінню підтоплено 22 могильники з худобою

 Як повідомили у Державному комітеті ветеринарної медицини України, обласні відділення цього відомства виявили в Івано-Франківській області 11 підтоплених могильників з худобою, у Чернівецькій області — 8 могильників. Всі могильникі обстежено, відібрано проби грунту, проведено дезінфекцію.

Залишаються підтопленими, та, відповідно необстеженими 3 скотомогильники у Львівський області. Однак, місцевими управліннями ветеринарної служби посилено ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за діяльністю всіх об’єктів. Також проводиться обстеження пасовищ на предмет можливості випасу худоби.

Також відомо, що Державна служба ветеринарної медицини у потерпілих областях була забезпечена необхідною кількістю ветеринарних препаратів, в тому числі дезінфікуючих засобів для проведення першочергових заходів, крім того, для ліквідації наслідків стихійного лиха та недопущення виникнення особливо небезпечних хвороб тварин додатково виділено 23 тонни дезинфікуючих засобів, 430 тис. доз вакцин проти сибірки тварин, 480 тис. доз вакцин проти класичної чуми свиней (в тому числі для Одеської та Волинської облстей).

Читайте также по теме