ГолосUA
10:51 02/12/2008

«Валютні кредити повинні повертатися відповідно до офіційного курсу НБУ на момент підписання угоди» — Симоненко

Лідер Компартії України Петро Симоненко упевнений, що в умовах економічної кризи валютні кредити повинні розраховуватися і повертатися відповідно до офіційного курсу НБУ на момент підписання кредитної угоди.

Про це він заявив сьогодні на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради, — повідомила прес-служба КПУ.
 
Петро Симоненко наголосив, що банки «почали вимагати надання їм надзвичайних повноважень для того, щоб «без суду та слідства» конфісковувати майно, яке було у заставі під взяті кредити. Тобто вже зараз комусь доводиться повертати свій автомобіль, житло, призупиняти навчання своїх дітей у вищих навчальних закладах. І це все плата за так звані «привабливі кредити».
 
Лідер фракції комуністів повідомив, що кожен п»ятий такий кредит – неможливо повернути. «Брали його (ред. кредит) на одних умовах, коли гривня була по п»ять, а віддавати треба на інших – коли гривня вже по сім, а завтра-післязавтра буде й по дев»ять», — наголосив Петро Симоненко.
 
Лідер комуністів запропонував терміново на законодавчому рівні затвердити такі заходи:
—        валютні кредити повинні розраховуватися і повертатися відповідно до офіціного курсу НБУ на момент підписання кредитної угоди;
—        у період економічної кризи заборонити банківським установам вилучати майно, яке знаходиться у заставі;
—        встановити максимальну кредитну ставку у п»ять відсотків річних для підприємств вітчизняної промисловості та сільського господарства.
 

Читайте также по теме