ГолосUA
17:47 20/05/2010

Ватикан та Руська православна церква сподіваються примирити християн на Західній Україні

Ватикану необхідно докласти усіх зусиль для налагодження діалогу між греко-католиками та православними у Західній Україні.

Про це заявив митрополит Волоколамський Іларіон, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату у Ватикані під час зустрічі із головою Папської ради зі сприяння християнській єдності кардиналом Вальтером Каспером, повідомили кореспонденту ГолосUA у прес-службі Московського патріархату. />  

Саме суперечки між греко-католиками та православними на Західній Україні, як вже повідомляв ГолосUA, є головною перешкодою для ймовірної зустрічі голів двох християнських церков – Папи Римського та Патріарха Московського та всієї Русі. Тепер, за словами Іларіона, «на зміну конфлікту має прийти діалог та пошук шляхів подальшого співіснування православних і греко-католиків у західних областях України. Рани, які були нанесені православним віруючим України на межі 1980-х та 1990-х років, мають бути вилікувані».  
 

Зустрічі Папи Римського із православним Патріархом хочуть й у Ватикані. «Проблеми ці дуже гострі, й вимагають негайних дій. Сама така зустріч стала б посланням світу про те, що обидві Церкви перебувають разом, щоб боротися із секуляризмом, релятивізмом та духовною порожнечею», — заявив кардинал Каспер.
 

За його словами, зустріч Папи Римського із Патріархом Московським та всієї Русі можлива вже за часів нинішнього понтифікату.
 

Д. Кляхін
 

Читайте также по теме