ГолосUA
12:52 20/08/2010

Велика Британія найгірше відноситься до трудових мігрантів — експерт

Держава, яка найгірше відноситься до трудових мігрантів — Велика Британія.

Про це заявив Генеральний Секретар Європейської федерації будівельників та деревообробників Сем Хегглунд на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

Хегглунд наголосив, що понад 80% трудових мігрантів, зокрема із України, нелегально працюють у сфері будівництва в Європейському Союзі та не отримують багато із належних їм прав, таких як медична страховка, достойна зарплата, пенсійні заощадження і т.д.

"Природньо, що кожен окремий роботодавець в кожній окремій державі намагається залучити якомога дешевшу робочу силу та заощадити на своїх працівниках, не виплачуючи різноманітні соціальні страховки і тому подібне, через що робітники вимушені ставати "самонайманцями" без належних прав та захисту інтересів. Найгірша ситуація із подібною дискримінацією спостерігається, в першу чергу, в Великій Британії, яка вже багато років активно використовує дешеву робочу силу, зокрема, із України, але не забезпечує їй належних прав", — зазначив Хегглунд.

При цьому він додаю, що набагато кращим за британське є відношення до трудових мігрантів у країнах Скандинавії, які намагаються функціонувати організовано.

Л.Дубенко />  

Читайте также по теме