ГолосUA
07:23 15/07/2009

Вертоліт з українцями на борту збили ручною гранатою

Вертоліт молдовської авіакомпанії Pecotox Air з шістьма українцями на борту, котрий розбився вівторок в Афганістані, збили ручною гранатою.

Про це заявив голова авіакомпанії Леонід Токаренко, повідомила газета «Сегодня».

«Екіпаж вилетів з натівської бази Кемп Бастіон. Він виконував гуманітарну місію — віз продовольство і воду. Вже підлітаючи до майданчика міста Сангін, він був збитий ручною гранатою — за нашою інформацією, вона потрапила в хвостову балку гвинтокрила, після чого той спалахнув», — сказав Токаренко.

За його словами, на місце події вилетів інший гелікоптер для з’ясування обставин катастрофи та уточнення долі зниклої без вісти людини. «На жаль, ми не знаємо навіть імені того, хто пропав. У тому районі, де був збитий вертоліт Мі-26, зараз йдуть військові дії і розпочата так звана зачистка. Поки невідомо, хто збив вертоліт, адже часто буває, що вдень людина — мирний житель, а вночі йде воювати, тому однозначно стверджувати, що це була організована група бойовиків — не буду», — повідомив голова авіакомпанії.

Загиблих ховатимуть, за словами Токаренка, в Україні. Від свого імені він заявив, що бере всі витрати на транспортування тіл до України на себе.

У прес-службі МЗС України детальної інформації станом на вечір вівторка також ще не було. «Інформація про присутність українців на борту обстріляного вертольота зараз перевіряється», — заявили у відомстві.

За даними Токаренка, загиблі українці — не миротворці. Не виключено, що вони просто найнялися на роботу «як цивільні». В Адміністрації цивільної авіації Молдови повідомили, що імена загиблих пілотів уточнюються і стануть відомі сьогодні.

Нагадаємо, гвинтокрил авіакомпанії Pecotox Air на борту якого знаходилися шість українців, розбився у вівторок 14 липня. Загинуло п’ятеро осіб, ще одна пропала без вісти.

 

Читайте также по теме