ГолосUA
12:45 13/02/2010

Вибори мера Києва залежатимуть від голосів Партії регіонів – експерт

В усуненні мера Києва Леоніда Черновецького зацікавлені не лише БЮТ, а і Блок Литвина та частина НУ-НС. Але для оголошення відповідного рішення, без участі Партії Регіонів, голосів може не вистачити.

Про це сказав політолог Олександр Палій в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

За його словами , Партія регіонів буде проводити експертні і соціологічні опитування і думати, чи підвищиться їх представництво в Київраді. «На останніх виборах вони отримали досить непоганий результат, більший ніж раніше. В ПР будуть рахувати, чи буде це корелюватися з підтримкою або їхнього представника на посаду мера, або з їхнім представництвом у Київраді. Тому значною мірою ситуація буде залежати від результатів соцопитувань, які замовляють «регіонали», і від людей, які можуть впливати на ці опитування», — сказав він.

Також Олександр Палій наголосив, що зараз Києву потрібен мер-технократ. «Багато було критики в бік Олександра Омельченко, і справедливої. Але Омельченко з ранку до вечора займався проблемами міста. При всій корупції, і т. ін., ставлення до столиці було більш дбайливим. А нинішня команда мера розглядає Київ виключно як джерело збагачення. Відбувається примітивне розграбування. І непогані шанси стати наступником Леоніда Черновецького, має Віталій Кличко.У нього є «набитий» авторитет. І хочеться вірити, що цей авторитет Кличко не буде розмінювати на хабарі, як зараз це роблять чиновники», -наголосив експерт.

О.Каретнікова

 

Читайте также по теме