ГолосUA
16:34 29/01/2010

Відставка Луценка – це загострення боротьби двох кандидатів — експерт

Віктор Янукович і Юлія Тимошенко дають зрозуміти виборцям, що просто так не здадуться, і відставка Юрія Луценка цьому яскраве свідчення

Про це сказав директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Відставка Юрія Луценка – в першу чергу меседж виборцям з боку Партії регіонів і тих, хто цю відставку підтримав», — сказав він. Експерт пояснив, що зараз відбувається боротьба двох кандидатів і двох політичних сил за контроль над ключовими позиціями, які можуть бути використані в процесі підрахунку голосів, встановленні результатів виборів і після цього.

«Це стосується судових органів, колізій навколо Вищого адмінсуду, Київського апеляційного адмінсуду, поліграфкомбінату «Україна», МВС, ЦВК, Закону Про вибори Президента, і т. д. Це все зрозумілі речі з точки зору логіки кампанії і того, що передбачається у другому турі голосування», – сказав він.

«Звісно, звільнення Юрія Луценка, слід також розглядати з точки зору кампанії. Одна сторона зробила свій хід – усунула Луценка з посади міністра МВС, інша сторона зробила хід у відповідь – повернула його, як головну діючу особу в Міністерстві, користуючись іншими нормами. Знову ж таки, ґрунтуючись на нормах Конституції і Закону Про Кабінет Міністрів України. Інша річ, що можна говорити про не стовідсоткове процедурне співпадіння, але принцип дотриманий. При цьому при призначенні Луценка в.о. міністра МВС був присутній міністр юстиції і з його боку не було заперечень, що свідчить також про те, що в Мін’юсті також цей крок розглядався і прораховувався», — наголосив Юрій Якименко

Все це, на переконання експерта, підтверджує те, що ані Ю. Тимошенко, ані В. Янукович від президентства так просто не відмовляться.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме