ГолосUA
12:16 03/03/2009

Відставка Огризка ще більше загострить стосунки між Президентом і прем’єром — Блок Литвина

Відставка міністра закордонних справ Володимира Огризка спровокує новий етап загострення стосунків між Президентом Віктором Ющенком і прем’єр-міністром Юлією Тимошенко.

Як передав кореспондент ГолосUA, у цьому переконаний народний депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінськкий.

«Ми не голосували за відставку Огризка, бо не мали такого наміру. Я гадаю, що це голосування загострить взаємини між Президентом і прем’єр-міністром на фоні тих подій, що відбувалися сьогодні у парламенті… Ротація Кабміну мала б проходити системно, про що говорили всі керівники Блоку Юлії Тимошенко», — зауважив народний депутат.

Олег Зарубінський також наголосив, що депутатів від Блоку Литвина дуже здивувало сьогоднішнє голосування за звільнення В.Огризка, оскільки у коаліції була домовленість не голосувати за зняття міністра з посади, але «вже у залі стало зрозуміло з поведінки певних БЮТівців, що їхня політична сила отримала нову команду».

На запитання журналістів, чи може сьогоднішнє голосування спровокувати розкол коаліції, зокрема, виходу з неї народного депутата від фракції НУ-НС Бориса Тарасюка, який став на захист Володимира Огризка, Олег Зарубінський відповів:

«Борис Тарасюк є достатньо міноритарним акціонером у тому утворенні, яке є частиною НУ-НС і яке входить у коаліцію».

«Безумовно є побоювання, що коаліція розпадеться, але наскільки мені відомо, зараз між Тимошенко і Мартиненком (Микола Мартиненко — голова фракції НУ-НС — ред.) ведуться переговори. Тому, гадаю, після цього ми й дізнаємося подальшу долю коаліції», — зазначив депутат.

 

Читайте также по теме