ГолосUA
14:11 07/09/2009

Відтепер спадщину можна оформлювати і у приватних нотаріусів

Відтепер спадщину можна оформлювати і у приватних нотаріусів.

Про це під час прямої телефонної лінії повідомив міністр юстиції України Микола Оніщук.

«Приватні нотаріуси отримали право на здійснення операцій відносно спадщини, вживати заходи щодо оформлення спадкового майна і власне оформлення свідоцтва на право спадщини», — заявив Оніщук.

За його словами, на сьогодні всі операції відносно спадщини можна оформлювати безпосередньо у приватних нотаріусів, і як зазначив міністр, немає вагомих підстав не довіряти їм. Оніщук підкреслив, що приватні нотаріуси зацікавлені сумлінно виконувати свою роботу, і він особисто не знає можливих прецедентів помилки у оформленні: «Повірте мені, що я не знаю жодного нотаріуса, який би пішов би на порушення при оформленні будь-чого, і спадщини в тому числі, тому що він втрачає все, втрачає свою справу і можливість займатись нею в подальшому».

Оніщук зауважив, що для того, щоб займатися відповідною діяльністю по оформленню спадщини, приватні нотаріуси мають пройти іспити у Міністерстві юстиції, тому причин не довіряти їм немає. Єдиним мінусом, за словами міністра, є те, що послуги приватних нотаріусів дещо дешевші за державні, оскільки їм треба сплачувати за оренду приміщень та комунальні послуги.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме