ГолосUA
11:06 28/10/2010

Виготовлення бюлетенів контролюється ТВК та правоохоронними органами — ГО “Опора”

 

size="4">Виготовлення бюлетенів здійснюється з неналежним рівнем контролю з боку територіальних виборчих комісій та правоохоронних органів. 

 

size="4">Про це сьогодні на прес-конференції сказала голова правління Громадської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, передав кореспондент ГолосUA.

 

size="4">За її словами, члени територіальних виборчих комісій практично не присутні під час друку бюлетенів.

 

size="4">Таким чином, за її словами, відбуваються численні порушення, зокрема, друк зайвих тиражів. Це робиться з метою надання переваги тому чи іншому кандидату через вкидання в день голосування зайвих бюлетенів. За її словами, це може призвести і до зриву виборів на окремих дільницях.

 

size="4">«Якщо на дільниці буде виявлено 10% бюлетенів, яких там не повинно бути, вважається, що результат виборів встановити неможливо і результати на цій дільниці будуть скасовані», — наголосила О.Айвазовська.

 

size="4">Голова правління також зауважила, що окрім того, проблема з бюлетенями полягає ще в тому, що їх друк частково замовлявся в приватних друкарнях. Деякі з цих друкарень належать або особам, близьким до кандидатів на виборах, або безпосередньо самим кандидатам. Таким чином, без належного контролю зацікавлена сторона, які належить друкарня, може виготовити стільки бюлетенів, скільки потрібно.

 

size="4">Ще однією проблемою, на думку О.Айвазовської, є дешевизна бюлетенів і, як наслідок, їх низький рівень захисту.

 

size="4">М.Олексевич

Читайте также по теме