ГолосUA
15:30 12/05/2010

Виклик Тимошенко до Генпрокуратури додасть їй політичних балів — Фесенко

Виклик до Генпрокуратури робить з екс-прем’єра Юлії Тимошенко жертву, що лише додасть їй політичних балів.

Про це політолог Володимир Фесенко заявив у коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Будь-яка спроба арешту Тимошенко зробить із неї жертву. У будь-якому випадку — це додасть їй політичних балів", — наголосив він.

Експерт також не виключає, що окрім тих справ, які анонсуються владою проти діяльності уряду Тимошенко, будуть реанімувати й інші справи. "Але вони не будуть доведені до кінця і Тимошенко не зможуть ув’язнити" — додав він.

В. Фесенко зазначив, що подібні речі зараз не потрібні самому Президентові Віктору Януковичу. "Йому потрібна певна респектабельність в очах Заходу, аби його сприймали як нормального демократичного політика. Тому такі речі, політичні репресії проти опозиції неприпустимі", — наголосив він.

Нагадаємо, що сьогодні лідера опозиції Юлію Тимошенко на 10.00 викликали до Генеральної прокуратури для вручення їй копій постанов про порушення стосовно неї кримінальної справи “про організацію замаху на давання хабарів суддям Верховного суду України”. Разом з тим прес-служба Генпрокуратури повідомила, що “справа була порушена у травні 2004 року та була закрита передчасно у січні 2005 року без виконання у повному обсязі всіх необхідних слідчих дій, як це передбачено ст. 22 КПК України”. Через це слідство у цій справі було порушено. Ю. Тимошенко назвала такі дії Генпрокуратури початком репресій проти неї з боку Президента України.

О. Черненко />  

Читайте также по теме