ГолосUA
08:55 27/09/2010

Викрадачі 22-річного хлопця вимагали в його батька 15 тис доларів

На Кіровоградщині затримано викрадачів, які вимагали викуп 15 тисяч доларів США за звільнення заручника.

Про це сьогодні повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ України.

Як повідомили в прес-службі, до УМВС України в Кіровоградській області 26 вересня цього року надійшли матеріали з УМВС у Вінницькій області, в яких порушувалося питання про надання практичної допомоги у затриманні групи осіб, які на території міста Вінниці викрали 22-річного місцевого жителя та вимагають від нього передачі грошей у сумі 15 тисяч доларів США.

За інформацією правоохоронців, викрадачі рухалися на двох автомобілях у напрямку Кіровоградщини. В одному з автомобілів знаходився 22-річний потерпілий, який в телефонному режимі став домовлятися зі своїм батьком про передачу грошей у сумі 15 тисяч доларів США, які він мав привезти та передати на території Кіровоградщини. Побоюючись за життя свого сина, чоловік виїхав до Кіровоградської області, знайшов вказану машину та сів до салону, де і передав сумку з грошима.

Після передачі коштів зловмисники зрозуміли, що за ними слідкують, тому виштовхали батька „заручника” з машини, викинули його особисті речі та сумку з грошима і намагалися втекти. При цьому, особи, ігноруючи вимоги працівників Державтоінспекції та інших служб, відмовилися зупинитися. Уникаючи переслідування, по дорозі вони викинули в річку пістолет.

“В одному з районів Кіровоградщини викрадачі були затримані. Під час перевірки їхніх документів з’ясувалося, що вони є працівниками ГУ УМВС в Донецькій області та діяли за дорученням старшого слідчого в ОВС щодо встановлення осіб, причетних до шахрайських дій з метою заволодіння транспортними засобами. Серед зазначених у дорученні автомобілів вказано і розшук машини, наявної на місці події марки, але з іншими номерами вузлів та агрегатів”, — розповіли в МВС.

Затримані від дачі будь-яких пояснень відмовилися на підставі ст. 64 Конституції України.

Затриманих доставлено до відділу внутрішньої безпеки в Вінницькій області СВБ ГУБОЗ МВС України, який проводить за цим фактом перевірку. />  

Читайте также по теме