ГолосUA
15:48 10/11/2008

Віктор Корж: Підтримуючи хибну позицію експерта ВООЗ, чиновники Міністерства охорони здоров’я України намагаються врятувати честь мундира

«Останні заяви Генеральної Прокуратури України остаточно засвідчили, що смерть 17-річного Антона Тищенка з м. Краматорськ має причинно-наслідковий зв’язок з отриманою вакциною проти кору та краснухи». Про це сказав народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, голова тимчасової слідчої комісії Верховної ради України з розслідування причин смерті 17-річного Антона Тищенка з Краматорська Віктор Корж, коментуючи інформацію, нещодавно оприлюднену експертом регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Д. Пфайфер, а також представниками Міністерства охорони здоров’я України.

Про це Голос.UA повідомили у прес-службі народного депутата Україна Віктора Коржа.

Депутат наголосив, що інформація, яка була оприлюднена на прес-конференції в Міністерстві охорони здоров’я України за участю експерта регіонального бюро ВООЗ в Україні Д. Пфайфер, в черговий раз здивувала та обурила суспільство неправдивою та упередженою інформацією з цього питання.

Зокрема, відповідаючи на запитання журналістів, пані Пфайфер зазначила, що оприлюднена нею інформація є попередньою. Отже, виникає запитання, дивується Віктор Корж, чому експерти МООЗ у черговий раз роблять потрібні їм висновки, посилаючись на попередню інформацію? До того ж, попри власні зобов’язання зробити це ще у вересні, Мінздрав і досі не підготував програму імунізації населення та не запропонував жодних змін до низки законопроектів.

Голова тимчасової слідчої комісії також зазначає, що свої «попередні» висновки, як це стало відомо, експертом ВООЗ були зроблені без вивчення первинних матеріалів гістологічних та патологоанатомічних досліджень й іншої інформації, яка має безпосереднє відношення до причин смерті.

До речі, ці матеріали ще й досі знаходяться в Генеральній Прокуратурі України, і доступ до них мають лише окремі експерти – члени відповідної комісії цього відомства.

Висновок, за словами Віктора Коржа, у контексті такого підходу до справи напрошується сам собою: інформація, оприлюднена експертом ВООЗ, має на меті переконати мільйони громадян України в тому, що надана цією організацією в якості гуманітарної допомоги для щеплень від кору та краснухи вакцина є безпечною, і таким чином виправдатися в очах українських громадян, повернути втрачену довіру.

Стосовно ж чиновників Міністерства охорони здоров’я України, покликаного захищати інтереси громадян, дбати про їх здоров’я, і в тому числі — убезпечувати від неякісних вакцин, то дуже прикро, констатує народний депутат. що вони підтримують хибну позицію працівників ВООЗ, у черговий раз намагаючись врятувати честь мундиру.

 

Читайте также по теме