ГолосUA
11:21 07/09/2010

Вимоги Фонду держмайна заплатити за “Луганськтепловоз” справедливі — експерт (додано ГОЛОС)

Вимоги Фонду держмайна до “Брянського машинобудівного заводу щодо того, аби заплатити за “Луганськтепловоз”, є справедливими. />  

(ГОЛОС)

Про це сказав заступник голови департаменту досліджень інвестиційної компанії “Кінто” Любомир Шавалюк у коментарі кореспонденту ГолосUA.

“Вимоги Фонду держмайна стосовно того, що “Брянський машинобудівний завод” повинен заплатити у межах певного терміну, є обгрунтованими. У іншому випадку, відповідно до законодавства України, акції “Луганськтепловозу” через суд мають бути повернуті”, — зазначив він він.

Водночас аналітик зауважив, що у ситуації, що склалася з “Луганськтепловозом”, сторони можуть і домовитися.

“А яким чином вони будуть домовлятися — це вже питання окреме”, — додав Л. Шавалюк.

За словами фахівця, для виходу з ситуації потрібне вольове рішення з боку держави. “Є дві опції — або через суд забирають акції у нового власника, або домовляються”, — наголосив аналітик.

На думку експерта, пріоритетним для України є отримання коштів за “Луганськтепловоз”. “Якщо взяти інтереси України як держави та інтереси колективу “Луганськтепловозу”, то краще, аби “Брянський машзавод доплатив сто мільйонів гривень”, — резюмував Л. Шавалюк.

Відомо, що 30 серпня закінчився тримісячний строк отримання коштів за “Луганськтепловоз”, продане 29 червня 2010 року. Конкурс за придбання підприємства виграла дочірня компанія російського “Трансмашхолдингу” — “Брянський машинобудівний завод”.  

І. Носальська

 

 

Читайте также по теме