ГолосUA
13:32 30/11/2009

“Вінницягаз” звинуватила “доньку” “Нафтогазу” у примусовому звільнені людей

Дочірнє підприємство “Нафтогазу України” “Нафтогазмережі” звільнило робітників з підприємства “Вінницягаз”.

Про це заявив заступник голови Управління з питань економіки та фінансів “Вінницягазу” Андрій Кошовий, передав власний кореспондент ГолосUA у Вінниці. />  
За його словами, “Нафтогазмережі” звільняло людей, аби потім начебто забрати їх до себе на роботу. Проте працевлаштували не всіх.

“Нафтогаз України” взяв на себе зобов’язання працевлаштувати у нових філіях всіх співробітників, які забажають працювати і працюють на сьогоднішній момент. І ця умова не витримана повністю, тобто, людей змусили написати заяву за власним бажанням місяць-півтора тому. Вони отримали розрив стажу. Частина людей взагалі не приймається на роботу… Ті люди, яким два-три роки до пенсії просто викинуті на вулиці”, — сказав А. Кошовий.

Водночас прес-секретар “Нафтогазмережі” Сергій Мілютін спростував це звинувачення.

“Це неправда. Ми працевлаштуємо всіх робітників ВАТів, які були задіяні в газопостачанні і яких було звільнено з зв’язку з передачею майна. Зараз відбувається процес плавного переходу на роботу. Це категорично зараз. Ми нікого не змушували”, — сказав він.

Як повідомляв ГолосUA, сьогодні у Вінниці має відбутися підписання актів прийому-передачі газорозподільних мереж державної форми власності від ВАТ «Вінницягаз» до ДП «Нафтогазмережі».

Нагадаємо, постанова Кабінету Міністрів України від 10 червня 2009 року №775 «Про підвищення ефективності управління державним майном газорозподільних мереж» та наказ Міністерства палива та енергетики України від 4 вересня 2009 року № 439 передбачає підписання актів прийому-передачі державного майна (в т.ч.: розподільні газопроводи, споруди на них, проектно-кошторисна та виконавчо-технічна документація, транспортні засоби спеціального призначення), що зараз перебувають на балансі ВАТ «Вінницягаз» на баланс ДП «Нафтогазмережі».

З цього ж дня НАК «Нафтогаз України» в односторонньому порядку припиняє дію договору з ВАТ «Вінницягаз» про користування газовими мережами області, що знаходяться у державній власності.

Довідка: ДП «Нафтогазмережі» – дочірнє підприємство Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», створене відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про підвищення ефективності управління державним майном газорозподільних мереж» від 10 червня 2009 року № 775. Діяльність підприємства спрямована на забезпечення безпеки споживачів природного газу, виконання Закону України «Про трубопровідний транспорт», підвищення контролю за модернізацією газопроводів та їх ефективного використання.

На підприємстві “Вінницягаз” працювало 2 500 робітників.

О. Гайворонська

 

Читайте также по теме