ГолосUA
14:04 16/12/2009

Випускники-2010 не складатимуть іспитів — тільки підсумкові контрольні роботи

Державна підсумкова атестація-2010 зменшить навантаження на випускників. Про це повідомив заступник міністра освіти та науки Павло Полянський, — передав кореспондент ГолосUA.

За словами чиновника, замість екзаменів випускники шкіл писатимуть роботи з трьох предметів. Обов’язкова контрольна робота з української мови у формі переказу, математики (для учнів, які навчались в класах універсального, природничо-математичного, технологічного напрямів) або історії України (для учнів, які навчались в класах філологічного, суспільно-гуманітарного, художньо-естетичного та спортивного напрямів), а також профільного предмету або предмету за вибором учня.

В початковій та основній школі державна підсумкова атестація (ДПА) відбуватиметься без змін: усно за білетами, або письмово за збірниками МОН.

Загалом Міністерство освіти та науки визначило порядок закінчення 2009-2010 навчального року. Завершення навчання у перших та одинадцятих класах — 27 травня. Дата останнього дзвоника — 28 та 29 травня. ДПА у дев’ятих класах 2-18 червня (2 червня — диктант з української мови), в одинадцятих -10-17 травня. Вручення атестатів з 29 по 31 травня.

М. Олексевич.

 

Читайте также по теме