ГолосUA
08:28 06/09/2010

Вирішення конфлікту навколо “Луганськтепловозу” має відбутися за українськими законами, — експерт (ГОЛОС)

Вирішення конфлікту навколо “Луганськтепловозу” має відбутися згідно з українським законодавством.

Про це сказав аналітик інвестиційної компанії “BG Capital” Олександр Парищій у коментарі кореспонденту ГолосUA.

Уряд має відстоювати інтереси держави, з одного боку. З іншого боку, він має відстоювати й власний імідж.

“Відбувся прикрий факт — переможець конкурсу не перерахував гроші. Якщо інтереси України та інтереси Брянського машинобудівного заводу співпадають, то, мабуть, можна домовитись про те, що уся транзакція буде проведена якнайшвидше і згідно українському законодавству”, — вважає він. /> ГОЛОС

За словами експерта, Україна має допомогти російській компанії у досягненні компромісу. “Наприклад, у один день Брянський машинобудівний завод перераховує всю суму, можливо, у один з українських банків. З тим, аби частку, що була виплачена за “Луганськтепловоз” у 2007 році, повернути у той же день”, — запропонував він вихід з ситуації, що склалася.

 З іншого боку, вважає О. Парищій, існує повне розуміння того, що саме цей потенційний інвестор є оптимальним для “Луганськтепловозу” з точки зору завантаження його потужностей, перспектив розвитку компанії, у тому числі й з точки зору найму робочої сили, вирішення якихось соціальних питань у регіоні. На його думку, це дає надію на те, “точки дотику” і в уряду, і в акціонера що існують.

“У будь-якому випадку, треба якось домовлятися, бо у разі розриву відносин втретє їх налагодити буде вкрай складно”, — наголосив О. Парищій.

Нагадаємо, 30 серпня закінчився строк перерахування коштів за українське підприємство “Луганськтепловоз”, продане 29 червня 2010 року. Конкурс за придбання підприємства виграла дочірня компанія російського “Трансмашхолдингу” — “Брянський машинобудівний завод” протягом трьох місяців згідно українського законодавства, однак гроші за придбаний завод вчасно не сплачені.

І. Носальська
 

Читайте также по теме