ГолосUA
14:22 14/05/2009

Власники «Криворіжсталі» відтермінували частину своїх зобов’язань

Фонд державного майна України спільно з компанією «АрселорМіттал Кривий Ріг» внесли зміни у договір купівлі-продажу металургійного комбінату «Криворіжсталь», який був підписаний у 2005 році.  

Про це сьогодні повідомив виконуючий обов’язків голови Фонду держмайна Дмитро Парфененко та генеральний директор компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг» Жан Жуе під час підписання нової редакції договору, передав кореспондент ГолосUA.

Згідно з новою редакцією договору, власники компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг» отримали право відтермінувати частину своїх зобов’язань щодо модернізації виробництва на комбінаті. При цьому документ продовжує терміни дії соціальних зобов’язань компанії до 2011 року. Відповідно до попереднього договору, термін дії соціальних зобов’язань «АрселорМіттал Кривий Ріг» закінчувався 2010 року.

Підписаним сьогодні договором також передбачено, що після завершення форс-мажорного періоду на світовому ринку металу власник повинен буде відновити виконання своїх зобов’язань у повному обсязі, що підлягатиме контролю з боку Фонду держмайна.  

Перед внесенням змін у договір купівлі-продажу металургійного комбінату обидві сторони виробили чіткі та економічно обгрунтовані механізми, які у подальшому дозволять однозначно визначити момент припинення дії форс-мажорних обставин та відновити з боку власника комбінату виконання своїх зобов’язань.

За словами Д. Парфененка, механізм передбачає щоквартальне спостереження за головними показниками виробничої діяльності компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг» та за аналогічними показниками на світовому ринку металу.

Договором передбачено залучення до роботи державного підприємства «Укрзовнішекспертиза», а також механізм власного обрахунку цих показників з боку Фонду держмайна України за визначеною методикою.

Є. Стеценко

 

Читайте также по теме