ГолосUA
15:26 28/05/2010

Влітку Головавтотрансінспекція припинить перевірки законослухняних перевізників

Перевізники підтримали затверджений Міністром транспорту та зв’язку України Костянтином Єфименком План заходів з підвищення рівня безпеки автомобільних перевезень у літній період.

Таке рішення було прийняте під час виїзної наради за участі представників Головавтотрансінспекції Мінтрансзв’язку, керівників територіальних управлінь Головавтотрансінспекції, Держкомпідприємництва, Антимонопольного комітету, громадських організацій та перевізників, що відбулася у Ялті, повідомили у прес-службі Мінтрансу.

Міністр транспорту та зв’язку України Костянтин Єфименко вимагає від автоперевізників жорсткого дотримання всіх норм безпеки та високої відповідальності водіїв при перевезенні пасажирів.

У літній період Головавтотрансінспекція також припинить перевірки ліцензованих перевізників, що працюють у режимі регулярних спеціальних перевезень на автобусних маршрутах та забезпечують виконання всіх норм безпеки автоперевезень.

Під час наради перевізники мали можливість озвучити проблемні питання, що стосуються ринку автоперевезень. Одним з питань, що потребує законодавчого врегулювання, є робота автостанцій. Нині автостанції є важливою складовою інфраструктури в сфері пасажирського автотранспорту України загального користування, але більшість з них перебуває в підпорядкуванні приватних підприємств та суб’єктів підприємницької діяльності.

Суттєве соціальне напруження у ліцензованих перевізників викликає наявність на ринку послуг перевізників, які незаконно здійснюють свою діяльність. Наслідками такої діяльності є створення недоброякісної конкуренції, підвищення аварійності та економічні збитки держави та законослухняних перевізників.

Читайте также по теме