ГолосUA
06:59 06/06/2012

Во время Евро-2012 Львовский аэропорт примет 144 самолета

Під час Євро-2012 львівський аеропорт прийме 144 літаки.

Про це повідомили у медіа-центрі “Львів-2012”.
Найбільш завантаженим Міжнародний аеропорт «Львів» ім.Данила Галицького буде 17 червня, у день матчу збірних Данії та Німеччини. Найменше ж повітряних суден прибуде до Львова уже після останнього матчу на «Арені Львів» — 18 червня до аеропорту прилетить лише 9 літаків. 
На кожен матч літаки доставлятимуть уболівальників із Німеччини – за час Євро-2012 до Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького прибуде 47 екіпажів із летовищ  Дюссельдорфа, Мюнхена, Берліна, Франкфурта й Кельну. Збірну Данії підтримуватимуть фанати, які приземляться у Львові на борту 21 літака із Копенгагена та Біллуна. Порівняно небагато уболівальників прибуде до Львова із Лісабона – летовище прийме лише 4 португальські літаки.
44 літаки транспортуватимуть уболівальників з польських міст: із аеропортів Кракова, Варшави, Гданська та Жешува. На час Євро-2012 до Львова прилетить і 28 рейсів з Борисполя.
На час першого матчу, з 7 до 9 червня, у аеропорту приземляться 43 літаки з Німеччини та Португалії, а також з Польщі та з Борисполя. У позаматчеві дні до Львова прибуватимуть планові рейси з Києва. До та після другої зустрічі на «Арена Львів» летовище прийме 39 екіпажів, а перед останнім матчем у Львові до аеропорту прибуде 53 літаки. Ще 9 літаків приземлиться у Львові після останньої гри – 18 червня.
Нагадаємо, як інформував раніше генеральний директор міжнародного аеропорту «Львів» ім.Данила Галицького Роман Гонтарев, впродовж Євро-2012 в аеропорту готуються прийняти 50 тис. пасажирів.
Довідка: Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького є найбільшим в Західній Україні за пасажиропотоком та маршрутною мережею.
Злітно-посадкова смуга довжиною 3305 метрів здатна приймати літаки типу D. Можливе здійснення 20 вильотів на годину літаків типу D. Разом із продовженням, на злітній смузі встановлено найсучасніше світосигальне обладнання, інструментальну систему посадки ILS, метео- та радіо- системи, котрі присутні в аеропортах Мюнхена, Дубаї, Осло, Барселони. Аеропорт Львова може приймати літаки навіть в складних метеорологічних умовах, коли горизонтальна видимість не перевищує 400 м.

Читайте также по теме