ГолосUA
12:05 24/03/2010

Впродовж шести років на туберкульоз хворітимуть 1,3 мільйони людей у світі — ВООЗ

Впродовж наступних 6 років 1,3 млн людей у світі потребуватимуть лікування від туберкульозу.

Про це повідомив керівник Бюро ВООЗ в Україні Ігор Оканевич на прес-конференції у столиці, передав кореспондент ГолосUA.

«Близько 1,3 млн. людей у світі будуть потребувати лікування протягом наступних шести років. Для цього буде необхідно близько 16 млрд. дол., а це достатньо велика цифра навіть у глобальному масштабі», — сказав І. Оканевич.

За його словами, тих коштів, які витрачаються країнами на боротьбу з туберкульозом недостатньо. Так, для лікування туберкульозу у всьому світі необхідно 1,3 млрд. дол., реально ж країни можуть виділити лише 280 млн. дол.

«Наявних ресурсів вистачить тільки на 20% щоб лікувати адаптовані форми туберкульозу», — сказав він, додавши, що у світі набуває розповсюдження туберкульоз, стійкий до лікування. Також представник ВООЗ наголосив на необхідності покращення діагностування цієї хвороби. За даними організації, у світі лише 7% людей можуть бути якісно та своєчасно продіагностовані.

«Показник успішності лікування у Європі складає 70%, а це означає, що кожна четверта людина не піддається лікуванню», — сказав керівник Бюро ВООЗ в Україні.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме