ГолосUA
12:09 02/04/2010

Вживання води з-під крану вже за кілька років викликає в чоловіків проблеми з потенцію — НАНУ

Вода з-під крану не є питною, а її вживання тривалий час може викликати цілу низку захворювань організму.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA заявив академік НАН України, директор Інституту колоїдної хімії та хімії води Владислав Гончарук.

“Водопровідна вода не може бути питною в принципі, її дезинфікують хлором, а будь-яка обробка хлором призводить  до її абсолютної непридатності до пиття. Якщо ви будите пити воду з-під крану, то за кілька років неминуче з’явиться проблема з потенцією в чоловіків, а згодом і маса інших захворювань організму”, — сказав науковець.

За його словами, якість води з-під крану погана і вживати її небажано. Основною причиною цього є хлорування води (а хлорорганіка безпосередньо пов’язана із чоловічою потенцією), присутність у воді хімічних елементів, та самі труби, які нерідко піддаються корозії. Науковець порекомендував пити воду з артезіанських свердловин — бюветів, яких у Києві близько 300. Вода там знаходиться на такій глибині, що людина просто не в змозі втрутитись у її якість. Тримати її краще в скляних ємностях і не більше 2 діб, після закінчення цього терміну вода починає цвісти.

Академік НАНУ підкреслив, що вода у різних місцях і з різних джерел має різну якість, тому використання універсальних фільтрів для води не може очистити її до нормального стану. Владислав Гончарук зазначив, що для різної води потрібні різні фільтри, а універсальні фільтри можуть навіть погіршити її якість.

Також не бажано пити  воду в пляшках. Річ в тому, як пояснив науковець, що туди для довгого терміну її зберігання і для уникнення розвитку мікрофлори додають сильні знезаражуючі препарати, які роблять її токсичною для людей. “Вона роками стоїть на полицях на сонці, а це означає, що вона, не просто “мертва”, а сильно токсична”, — сказав науковець, додавши, що воду не можна тримати в пластмасових пляшках, адже через місяць вона починає розчиняти пластмасові пляшки.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме