ГолосUA
10:58 19/07/2010

Якби не здешевлення газу, митниця перерахувала б до бюджету більше коштів — Калєтнік

Суттєве скорочення обсягів імпорту та зниження вартості природного газу зменшує обсяги відрахувань до бюджету з митниці.

Про це повідомив голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«З липня місяця, з першого числа взагалі природний газ звільняється від оподаткування, а за перше півріччя його було оформлено лише близько двох з половиною мільярдів — то Державній митній службі довелося для того, аби зберегти відповідну динаміку стягувати кошти і знайти резерви з інших товарів. І це нам вдалося», — заявив І. Калєтнік.

За його словами, надходження митних платежів були б більшими, якби не суттєве скорочення обсягів імпорту та зниження вартості природного газу. І. Калєтнік зазначив, що протягом січня-червня 2010 року Держмитниця оформила лише 5,4 млрд. кубометрів газу із сплатою ПДВ у сумі 2,6 млрд. грн, що на 9,4 млрд. грн. менше ніж за аналогічний період минулого року. Тоді за шість місяців митниця оформила 41 млрд. кубометрів газу і нарахувала ПДВ майже на 12 млрд. грн.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме