ГолосUA
17:00 08/06/2010

Якщо економічна криза погіршиться, Партія регіонів проведе дострокові вибори — експерт

У разі погіршення економічної ситуації Партії регіонів буде вигідно провести дострокові парламентські вибори.

Таку думку висловив професор політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань кореспонденту ГолосUA.

“Дуже багато чого буде залежати від економічної ситуації. Якщо вона буде далі погіршуватися, тоді Партії регіонів вигідніше швидше провести місцеві вибори зараз і, можливо, навіть спровокувати дострокові парламентські вибори”, — сказав політолог.

“У Партії регіонів є своя логіка. І вона полягає в тому, щоб, по-перше, змінити систему виборів. Регіонам дуже важливо включити мажоритарний момент і в місцеві вибори, і у вибори на парламентському рівні. Тому що зрозуміло, що в мажоритарних округах адміністративний ресурс буде застосований по повній програмі, що дасть Партії регіонів перевагу. Партія регіонів грається з датою виборів. І це дуже добре видно на прикладі місцевих виборів: то вони відкладали, то вирішили швидше провести восени цього року”, — сказав він.

"Зараз інтересу Партії регіонів у проведенні дострокових парламентських виборів немає, на відміну від місцевих виборів. Регіонам потрібно якомога швидше захопити владу на місцях до того, як підуть непопулярні економічні рішення, а вони будуть", — відзначив експерт.

"У разі проведення дострокових парламентських виборів не виключено, що голоси втратять і БЮТ, і Партія регіонів. У той же час, з’являться і нові гравці: політичні сили Тигипко, Яценюка та інших. У перспективі Партія регіонів може спробувати створити коаліцію з тим же Тигипко або Яценюком, але зараз це їй навряд чи потрібно", — резюмував Гарань.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме