ГолосUA
11:48 17/11/2008

Якщо Верховна Рада не обере спікера — Лавринович її закриє

Подальша робота Верховної Ради можлива лише за умов обрання спікера.

Як повідомив журналіст ГолосUA, таку заяву сьогодні зробив перший віце-спікер парламенту Олександр Лавринович.

Він пообіцяв у вівторок закрити засідання й не виносити на розгляд жодних законопроектів — у разі, якщо з ранку депутати не проголосують за нового голову парламенту.

«У разі колективного вирішення питання зі спікером Верховної Ради та його обранням, буде сформовано порядок денний з кількох законопроектів, які будуть розглянуті в першу чергу, у першому читанні, і мають важливий соціальний характер для економіки України. В разі якщо ж голову парламенту не буде обрано, після цього буде оголошено перерву і закрито роботу», — зазначив Олександр Лавринович.

Нардеп також зазначив, що не можна проводити роботу Верховної Ради, оскільки всі законопроекти можна прийняти лише за підписом голови Верховної Ради. Він наголосив, що регламент Верховної Ради передбачає право внесення кандидатур парламентом, фракціями і народними депутатами, тобто це не потребує внесення постанов. «Завтра ми побачимо, хто бачить кого своїм спікером», — сказав Лавринович.

Окрім того, депутат також наголосив, що голосування відбуватиметься картками в поіменному режимі, і першим питанням, яке завтра розгляне ВРУ, стане обрання голови парламенту.

 

Читайте также по теме