ГолосUA
11:58 21/12/2010

Ялтинські комуністи підтримали рішення ЦК про ліквідацію Кримського рескому та виключення Грача з партії та фракції

 

Комуністи Ялти підтримали рішення грудневого Пленуму ЦК КПУ і Президії ЦК КПУ /> Слідом за комуністами Феодосії підтримку рішенням, прийняте на Грудневому Пленумі ЦК КПУ та засіданні Президії ЦК КПУ.

Про це ялтинські комуністи повідомили Центральний комітет партії у особистому зверненні, текст якого є у розпорядженні ГолосUA.

“Ми, секретарі первинних партійних організацій Ялтинської міської організації КПУ, вважаємо правильними і своєчасними рішення, прийняті Президією ЦК КПУ про розпуск Кримського республіканського комітету КПУ, так як керівництво Кримського рескому систематично порушувало Статут КПУ і протиставляло себе всієї Комуністичної партії України”, — йдеться у зверненні.

 

При цьому, як зазначено у документі, “останньою краплею у цьому питанні став Пленум Кримського рескому, проведений 14 грудня 2010 р, згідно який на посаді першого секретаря Кримського рескому КПУ був відновлений Грач Л.І.. Аксютіна і О. Коробейнікова знову затвердили членами КПУ, тим самим грубо порушивши положення Інструкції ЦК і ЦКК “Про порядок розгляду справ про порушення членами Компартії України статутних вимог і апеляцій щодо прийнятих рішень”.

 

При цьому секретарі ялтинських організацій навіть звинуватили Олександра Коробейнікова у фальсифікації документів, пояснивши, що за свідченням комуністів, які перебували на обліку в первинній партійній організації № 20, де перебував на обліку і сам О. Коробейніков, стверджують, що останній раз він як секретар осередку № 20 збирав збори осередку рівно рік тому. “Тобто первинка навіть не розглядала питання про знову прийняття його в члени КПУ! В черговий раз Олександр Павлович скористався своїм стилем керівництва та підробив партійні документи на Пленум рескому. Такий стиль керівництва партійною організацією Ялти Коробейніков перейняв від своїх близьких соратників Грача і Аксютіна”, — сказано у зверненні.


“Ми повністю підтримуємо рішення Пленуму ЦК і Президії ЦК КПУ про виведення Грача Леоніда Івановича зі складу ЦК, звільнення його з посади першого секретаря Кримського рескому КПУ і виключення з лав Компартії України. Ми знаємо, що в партійній роботі Грач Л.І. дбав не про зміцнення рядів партії, не про дотримання Статуту КПУ і принципів демократичного централізму, а тільки лише зміцнював свою власну владу. Одним з найбільш волаючих фактів, які свідчать про стиль керівництва партійною організацією Криму Леонідом Грачем, для нас, комуністів Ялти, став Пленум Ялтинського міськкому, таємно проведений у вечірній школі, за вказівкою Леоніда Івановича. На цей Пленум за дорученням Грача приїхав Аксютін і з 45 членів Ялтинського міськкому запросили всього 23, тобто інакомислячих і що мають іншу точку зору навіть не поставили до відома. Цей факт говорить про те, що Грач свідомо розколював Кримську республіканську організацію КПУ”, — заявили Ялтинські комуністи.

 

Також ялтинці звинуватили Л. Грача у спробах піару та запевнили лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка у своїй підтримці. “Не бажаючи чути критику колишніх товаришів по партії і робити необхідні висновки, Грач і сьогодні на своєму особистому сайті піарить себе і поливає брудом керівництво КПУ і всю партію. Ми чудово розуміємо, що все, що він робить, не просто так, а за дорученням людей, які бажають розколу в нашій партії і ослаблення її позицій. У цей нелегкий для нас час ми висловлюємо повну підтримку нашому лідеру Петру Миколайовичу Симоненку!”, — йдеться наприкінці заяви.


В останньому абзаці ялтинські комуністи звернулися до своїх однопартійців з Кримської республіканської організації Компартії України “із закликом не піддаватися на провокації Грача і його авантюристів, об'єднатися і не допустити розколу в лавах нашої партії!”.


Звернення підписане секретарями 10-ти первинних партійних організацій Ялтинської міської організації КПУ.

Читайте также по теме