ГолосUA
11:55 31/07/2010

Янукович доручив розблокувати переговори щодо зони вільної торгівлі з ЄС

Президент України підписав доручення стосовно розблокування переговорного процесу з ЄС щодо створення зони вільної торгівлі.

Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

В.Янукович доручив Прем’єр-міністру М. Азарову, міністру економіки В.Цушку і міністру закордонних справ К. Грищенку підготувати і передати на розгляд Президентові України узгоджену, консолідовану позицію української сторони, спрямовану на розблокування переговорного процесу з ЄС стосовно створення зони вільної торгівлі.

Нагадаємо, офіційне відкриття переговорного процесу щодо створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС відбулося18 лютого 2008 р. під час зустрічі між третього Президента України В.Ющенка з Комісаром ЄК з питань торгівлі П. Мендельсоном. З того часу було проведено 9 раундів переговорів, останній раз переговори проходили у грудні 2009 року в Києві.

Нещодавно Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив про сповільнення переговорного процесу через низку спірних питань на експертному рівні за розказав про домовленість з ЄС перевести переговори на вищий рівень. />  

Читайте также по теме