ГолосUA
17:17 10/12/2010

Янукович назвав роботу у колі країн СНД такою, що відповідає національним інтересам України

 

size="4">Конструктивна робота у колі країн СНД відповідає національним інтересам України.

/>  

size="4">Відповідне переконання висловив Президент України Віктор Янукович в інтерв’ю журналістам у Москві по завершенні розширеного засідання Ради глав держав-учасниць СНД, передала прес-служба глави держави.


 

size="4">Він констатував, що останнім часом Україна дещо втратила свої позиції у відносинах із країнами СНД, і цю ситуацію треба виправляти.


 

size="4">На двосторонньому рівні, коли ми працюємо з нашими найближчими сусідами – колишніми республіками СРСР, ми знаходимо порозуміння. Але нам багато чого треба координувати спільно. І це залежить від позиції не тільки на двосторонньому рівні ”, – зазначив В. Янукович.


 

size="4">Президент нагадав, що Україна є експортно орієнтованою державою, і значна частина нашої продукції йде саме на ринки країн СНД. “Це наші традиційні ринки збуту, які, як мінімум, треба відновити, а краще, безумовно, збільшити”, – сказав він.


 

size="4">Глава держави зауважив, що йдеться, зокрема, про питання диверсифікації енергоресурсів, яке треба вирішувати спільно із країнами Середньої Азії та Каспійського басейну.


 

size="4">Наша активна позиція – будемо захищати національні інтереси України. Я в цьому упевнений”, – наголосив Президент.

Читайте также по теме