ГолосUA
10:41 02/09/2010

Янукович подякував Ху Цзіньтао за послідовність та наполегливість у виконанні спільних рішень

У Пекіні розпочалася зустріч Президента України Віктора Януковича з Головою Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

«Я та українська делегація із великим задоволенням прибули до Китайської Народної Республіки на зустріч з вами та китайським народом», — сказав В. Янукович на початку розмови. «Ми багато років із великим зацікавленням та доброзичливістю дивимося, як ви будуєте сучасну сильну країну, — зазначив Президент.

Глава держави, крім того, ще раз висловив вдячність Голові КНР за його послідовність та наполегливість у виконанні спільних рішень, прийнятих лідерами України та Китаю під час зустрічі у Вашингтоні. Віктор Янукович також висловив вдячність лідеру КНР за привітання українського народу з Днем незалежності.

Зі свого боку Голова Китайської Народної Республіки висловив переконання, що нинішній державний візит Президента України у Китай «стане сильним поштовхом до подальшого зміцнення взаєморозуміння та дружби між Китаєм та Україною, і виведе наші відносини на більш високий рівень».

Вітаючи Віктора Януковича у КНР, Ху Цзіньтао сказав: «Ви незмінно приділяєте велику увагу розвитку відносин з Китаєм і докладаєте величезних зусиль до зміцнення дружби між нашими державами».

Лідер КНР крім того підкреслив, що для його країни є надзвичайно важливою позиція Президента України, згідно з якою відносини з Китаєм є одним з пріоритетних напрямків зовнішньої політики України. «Ми це високо цінуємо», — зазначив Ху Цзіньтао. Він також висловив вдячність Віктору Януковичу за співчуття, які той надіслав у зв’язку зі стихійним лихом у провінції Ганьсу.

Лідер Китайської Народної Республіки підкреслив, що дуже цінує той час, який проведе, спілкуючись з Главою Української держави. «Я готовий сьогодні обмінятися думками з питань двостороннього характеру та з інших тем, що представляють взаємний інтерес», — підкреслив Ху Цзіньтао.

 

Читайте также по теме