ГолосUA
16:15 06/10/2010

Янукович розповів депутатам з більшості як проводити вибори 31 жовтня

На зустрічі з керівниками фракції парламентської більшості Президент України Віктор Янукович порушив питання підготовки та проведення 31 жовтня місцевих виборів. «Дуже важливо, щоб цей місяць, який залишився до місцевих виборів, ми пройшли спокійно. А зі свого боку я вимагатиму від місцевих адміністрацій, щоб підготовка до цих виборів йшла без зайвого ажіотажу та виважено», – наголосив Глава держави, якого цитує прес-служба Президента.

Віктор Янукович також звернув увагу на необхідність дотримання законів України усіма учасниками виборчого процесу, і зокрема – членами виборчих комісій.

«Ми не повинні застосовувати будь-який тиск до будь-яких партій. Хай люди визначаться. За кого вони хочуть голосувати – за того і голосуватимуть. А наші закони повинні цьому сприяти», – заявив Президент.

Віктор Янукович висловився також за доцільність після проведення виборів 31 жовтня розпочати роботу над удосконаленням виборчого законодавства, зокрема – підготовки і прийняття Виборчого кодексу. 

«Ми повинні прагнути до прийняття такого документа, який затвердив би систему виборів, і ми більше не поверталися до цього питання від виборів до виборів», – сказав Президент.

«Украй необхідні зміни до Конституції щодо виборчої системи… Я переконаний, що під ці зміни у парламенті знайдеться необхідна кількість голосів, тому що це буде стосуватися депутатів усіх рівнів. І ми повинні на цій сесії ці зміни проголосувати, щоб згідно з Конституцією України вже на наступній сесії мали можливість їх затвердити», – резюмував Президент.

 

Читайте также по теме