ГолосUA
14:15 29/05/2010

Яценюк виступає за скорочення депутатського корпусу на всіх рівнях

Лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк вважає за необхідне скоротити депутатський корпус в радах усіх рівнів.

Про це він сказав в ефірі програми «Шустер live» на телеканалі «Україна» напередодні, повідомила прес-служба політика.

«В Україні 223 тисячі депутатів. Це по 1 депутату на 200 українців. У Франції — по 1 депутату на 800 французів, у Польщі — на 400 поляків, навіть в Росії по 1 депутату на 300 громадян. Чому почали збільшувати кількість місць в обласних, районних та міських радах? Місця продаються за гроші. Це бізнес – зокрема і в місцевому самоврядуванні», — зазначив він.

Політик сказав, що необхідно скоротити кількість депутатського корпусу, а в деяких районах і містах взагалі ліквідувати районні ради.

Крім того, Арсеній Яценюк вважає «пережитком минулого» інститут губернаторів, або голів обласних адміністрацій. «За Союзу були обкоми компартії. Прибрали таблички «обкоми партії» та повісили «облдержадміністрація» — додав він.

Політик вважає набагато ефективнішим, щоб обрані громадою депутати місцевих рад формували виконавчий комітет. «Нехай вони для себе визначать керівника. Цей керівник буде отримувати кошти, витрачати і звітувати перед громадянами», — пояснив Арсеній Яценюк. />  
Президент, на його думку, має призначати виключно «префекта» у кожній області. «Це людина, яка контролює дотримання законодавства, прав і свобод людей. А не робити із мерів міст і керівників облрад рабів адміністрації президента», — підсумував лідер «Фронту Змін».
 

Читайте также по теме