ГолосUA
15:18 11/05/2010

ЄБРР вкладе 20 мільйонів доларів у розвиток сільгоспкомпаній України

Європейський банк реконструкції та розвитку надає кредит на 20 мільйонів доларів місцевим сільськогосподарським компаніям України.

Про це йдеться в повідомленні ЄБРР.

Згідно з повідомленням, ЄБРР надає цей кредит для підвищення продуктивності сільськогосподарських компаній і повернення в обіг орних земель, які на даний момент не використовуються. «Хоча в Україні первинне сільське господарство є однією з потенційно ключових галузей, воно страждає від недостатніх обсягів інвестицій, як і в багатьох інших країнах Східної Європи», — йдеться в повідомленні. Проект є частиною діяльності банку, спрямованої на зниження собівартості продуктів харчування шляхом сприяння збільшенню обсягів сільськогосподарського виробництва та поверненню в обіг у даному регіоні земель, які не використовуються», — йдеться в повідомленні.

Банк надає кредит компанії UkrFarm Funding Limited, яка в подальшому використовує його для фінансування приблизно 60 сільськогосподарських компаній по всій країні. UkrFarm повністю належить Ukrainian Agrarian Farms Ltd. (UAFL) — зареєстрований холдинг для інвестицій Renaissance Group Holdings Limited.

З коштів кредиту компанії отримають фінансування в до- і післяврожайний період, а також фінансування для закупівлі сільськогосподарської техніки. Передбачається, що в рамках даного кредиту щорічно буде повертатися в обіг додатково до 57 тисяч га орних земель, які зараз не використовуються.

За словами виконавчого директора UAFL Олександра Костенка, інвестиції та підтримка ЄБРР дозволять компанії збільшити площу культивованих земель — до 220 тисяч га у 2011 році. «Таким чином, збільшиться зайнятість українських фермерів, основним джерелом доходів яких є їхні землеволодіння», — сказав він.

Тільки в секторі агробізнесу ЄБРР з 1991 року взяв прямі зобов’язання на суму понад 5,5 мільярдів євро в рамках більше 380 проектів у Центральній та Східній Європі, а також країнах СНД. Європейський банк реконструкції і розвитку є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. За даними на 1 квітня 2010 року він узяв зобов’язання щодо надання інвестицій на суму більше 5 мільярдів євро в рамках 197 проектів.

За матеріалами: Подробности />  

Читайте также по теме