ГолосUA
14:57 13/04/2010

ЄДАПС готовий виготовляти біометричні паспорти в будь-який момент

Консорціум ЄДАПС готовий виготовляти біометричні паспорти в будь-який момент.

Про це заявив заступник генерального директора консорціуму Олександр Драніков на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, прототип біометричного паспорта для України давно готовий і сертифікований ОБСЄ. “Тобто ми, як виробник, заявляли і заявляємо: ми готові до виробництва даного виду документу буквально з завтрашнього дня. Але в Україні на сьогодні повністю відсутнє законодавче поле для такого документа. У нас в країні не прийнятий заакон про захист персональної інформації громадян, яка буде в ці паспорти вноситись, і відсутній закон, який би визначав, який саме з біометричних параметрів людини буде вноситись в такий тип документу”, — зазначив він.

Як пояснив Драніков, у світі існує близько 16 біометричних параметрів, які можна вносити в біометричні паспорти. “Це і геометрія будови кисті руки, це і райдужна оболонка ока, це і відбиток пальця, і цілий ряд інших параметрів. Ми, як виробник, заявляємо абсолютно авторитетно, що готові вносити будь-який з цих біометричних показників. Головне, щоб була визначеність з огляду на законодавство”, — наголосив експерт.

Він також запевнив, що собівартість такого паспорта для виробника не відрізнятиметься від звичайного.

Нагадаємо, що впровадження біометричних паспортів — це одна із головних умов для безвізового режиму з Європою.

А. Береза

 

Читайте также по теме