ГолосUA
16:10 13/04/2010

ЄДАПС може виготовляти щорічно в чотири рази більше бланків закордонних паспортів, аніж необхідно українцям

Корпорація ЄДАПС має виробничі потужності для виготовлення понад 6 млн екземплярів, при цьому Україні необхідно лише чверть цієї кількості.

Про це заявив заступник генерального директора консорціуму ЄДАПС Олександр Драніков на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

Водночас, він пояснив, що для самого концерну такого поняття як «терміновий паспорт» не існує.

«Відвантажуючи паспорти, ми поняття не маємо як і за який термін вони будуть використані міністерством внутрішніх справ. Тим більше, що в законодавстві України є лише один термін для виготовлення закордонного паспорта — це 1 місяць», — сказав О.Драніков.

Заступник гендиректора нагадав, що за часів, коли міністерство внутрішніх справ очолював Юрій Луценко, відомством для покращення якості обслуговування населення була впроваджена послуга виготовлення закордонного паспорта протягом 3 та 10 днів.

«…Таким чином з’явилося ще 2 терміни, які визначені відповідним розпорядженням міністерства внутрішніх справ — «за три дні» і «за десять днів». Ми цю ініціативу підтримали», — сказав О.Драніков.

Він продовжив, що концерн у ті часи навіть запропонував виготовляти паспорти «день у день». Тобто за схемою «сьогодні замовив — завтра отримав». Адже за словами, О.Дранікова, ЄДАПС має достатньо потужностей аби забезпечити усіх охочих українців закордонними паспортами.

«Як виробник ЄДАПС, може видавати паспорт «день в день». «Сьогодні замовив — завтра отримав». Адже потужність підприємства — 6 млн бланків на рік. Тоді як країні необхідно в середньому лише 1,5 млн бланків», — додав він.

А.Береза

 

Читайте также по теме