Мария Мамаева
16:32 01/11/2010

Європейські спостерігачі наполягають на створенні Виборчого кодексу в Україні

 

Члени Конгресу Ради Європи наполягають на створенні Виборчого кодексу в Україні, щоб в подальшому уникнути порушень, помічених під час місцевих виборів.

 

Про це повідомила голова делегації Конгресу місцевої та регіональної влад Ради Європи Гудрон Мослер-Торнстром на прес-конференції у столиці, передав кореспондент ГолосUA.

 

За її словами, під час президентських виборів 2010 року Україна продемонструвала, що може досягати кращих результатів у демократичності проведення виборів. Тому члени делегації Конгресу запропонували представникам влади створити Виборчий кодекс. На думку пані Мослер-Торнстром, досвід міжнародних спостерігачів дозволить Україні в подальшому уникнути тих недоліків, які побачили члени Конгресу.

 

“Ми сподіваємося, що українські органи влади будуть над цим працювати разом з експертами Конгресу Ради Європи та Венеціанської Комісії для того, щоб якомога швидше створити Виборчий кодекс. Таким чином, особливо з огляду на наступні парламентські вибори 2011-2012 років, країна зможе досягти по-справжньому демократичних виборів, які будуть повністю відповідати європейським нормам”, — зазначила Г. Мослер-Торнстром.

 

Читайте также по теме