ГолосUA
10:56 12/11/2010

Європейські захисники тварин порекомендували закрити Київський зоопарк

 

Європейські захисники тварин, які відвідали Київський зоопарк, повідомили українським ЗМІ про те, що планують найближчим часом звернутися до Європейської асоціації зоопарків та акваріумів (EAZA) з рекомендаціями закрити Київський зоологічний парк.

Зокрема, президент товариства захисту тварин Великої Британії Джон Руейн Naturewatch Foundation сказав під час прес-конференції : „Я рекомендуватиму керівництву EAZA закрити Київський зоопарк, тому що ми сприймаємо цей зоопарк як в'язницю для невинних тварин і вважаємо, що краще його закрити, а землю продати. Бо такі умови утримання тварин не відповідають європейським стандартам” .

Європейський захисник тварин звернув увагу на те, що „влада української столиці практично не займається питанням утримання вихованців зоопарку, а також не має наміру вирішувати проблему бездомних тварин гуманним чином, — поділився враженнями Д.Руейн. А ще також поінформував, що отримав від українських захисників тварин відеозаписи з різних регіонів України, переважно зі східних, з фіксацією фактів отруєння бездомних і домашніх тварин. „Після повернення додому ми створимо сайт, на якому показуватимемо це жахливе відео”, — пообіцяв президент товариства захисту тварин Великої Британії і зауважив, що випадками з незаконним знищенням тварин в країні мають займатися „на найвищому рівні”.

Ще один європейський представник і президент товариства захисту тварин Австрії Крістіан Янач висловив жаль, що „за 14 років його роботи з боротьби за права тварин в Україні досягнень мало”. Він нагадав, що кілька років тому спільними зусиллями українських та європейських захисників тварин вдалося закрити шкуродерню під Києвом, але після того „жодної своєї обіцянки влада не виконала”.

Європейські представники побоюються, що напередодні Євро-2012 ситуація з безжальним знищенням безпритульних тварин в Україні буде лише погіршуватися. Такої ж думки дотримується і Президент Міжнародного товариства захисту тварин SOS Тамара Тарнавська. „Що ближче до Євро-2012, то більше буде нарощуватися проблема в цьому плані", — переконана вона.

За словами Т.Тарнавської, українським чиновникам вигідна наявність бездомних тварин. „На вирішення цієї проблеми виділяються досить великі кошти , але вони йдуть, переважно, на зарплати цим чиновникам”, — зазначила президент Міжнародного товариства захисту тварин SOS.

І. Тимошенко

Читайте также по теме