ГолосUA
15:20 14/05/2009

Євросоюз перевірить українські птахофабрики

Інспектори Європейського Союзу на початку червня перевірять п’ять провідних українських птахофабрик. Якщо інспектори залишаться задоволеними, Україна отримає право експортувати свою птицю до Євросоюзу.

Про це під час прес-конференції повідомив голова Держкомітету ветеринарної медицини Петро Вербицький, пише видання «Фокус».

«На початку місяця відбудеться верифікаційний візит європейських інспекторів. Будуть перевірятися птахівничі господарства. Адже ці птахофабрики визначені, і ми вже зараз готуємося до зустрічі. І, безумовно, сьогодні технологія, оснащення, годування, забій птиці, санітарний стан, персонал на цих нових підприємствах відповідають європейським вимогам. У нас є шанси успішно пройти атестацію, здійснену спеціалістами Євросоюзу. І, можливо, до 2010 року будуть відкриті для експорту з України в Євросоюз ряд птахівничих господарств», — сказав П. Вербицький.

Він також відмітив, що крім птахофабрик інспектори перевірятимуть українські молокозаводи. «Візити з перевірки молочних ферм були здійснені у цьому році. Ми очікуємо повторний візит десь у серпні місяці… Які підприємства перевірятимуться, ми дізнаємося у червні і, безумовно, це буде завершальна поїздка, ми також матимемо декілька молокозаводів, де будуть європейські номери, які транспортуватимуть свою продукцію вільно в Євросоюз», — зазначив голова Держкомітету ветеринарної медицини.

 

Читайте также по теме