ГолосUA
11:31 26/03/2009

Ющенко хоче, щоб країна використовувала альтернативні джерела енергії

Президент України Віктор Ющенко виступив за збільшення використання альтернативних джерел енергії в паливно-енергетичному балансі України.

Як передав кореспондент ГолосUA, про це він сказав, відкриваючи нараду з питань забезпечення ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів.

«В загальному паливно-енергетичному балансі України лише 1% припадає на альтернативні види палива, у той час, як в європейських країнах цей показник є значно вищим. Наприклад, у Швеції, у балансі паливно-енергетичних ресурсів альтернативна енергія становить 24%», — сказав він.

Президент переконаний, що Україна володіє всіма можливостями для підвищення частки використання альтернативних видів палива для енергетичних потреб країни. Водночас, він виступив за посилення державної підтримки розвитку альтернативних джерел енергії.

«Я впевнений, що без державної програми, змінити ситуацію на ринку енергетичного споживання, неможливо. Тому вважаю, що необхідно змінити регіональні плани та ініціативи щодо впровадження альтернативних видів палива, та прошу голів облдержадміністрацій, аби в кожній області були прийняті відповідні доктрини», — сказав В.Ющенко.

 

Читайте также по теме