ГолосUA
19:17 11/03/2009

Ющенко хоче звільнити Писаренка

Президент України Віктор Ющенко запропонував Верховній Раді звільнити члена Центральної виборчої комісії Анатолія Писаренка. />  

Про це йдеться в проекті постанови № 4181, зареєстрованому в парламенті 10 березня. Причому повний текст проекту поки відсутній на офіційному сайті парламенту.
 

Водночас, депутат Ради, член фракції Блоку «Наша Україна — Народна Самооборона», заступник голови парламентського комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування (цей комітет визначений профільним при розгляді даного проекту) Юрій Ключковський відзначив, що представлення стосується члена ЦВК А. Писаренка. Парламентарій підкреслив, що цей член ЦВК на початку березня досяг 65-річного віку і, згідно закону, повинен покинути дану посаду. Депутат також додав, що відповідний проект поки не розглядався профільним комітетом і припустив, що його розгляд може відбутися 18 березня.
 

65-річний Анатолій Писаренко — депутат Ради 2-го і 3-го скликань. З червня 2002 року до грудня 2004 року займав посаду начальника господарського управління Секретаріату ЦВК. З грудня 2004 року — член Центрвиборчкому. 1 червня 2007 року Верховна Рада призначила новий склад ЦВК, членом якого став і Писаренко.

 

Читайте также по теме