ГолосUA
12:21 28/05/2009

Ющенко, Луценко і Черновецький найменш симпатичні українцям

Лідерами антипатій серед українських політиків є Президент України Віктор Ющенко, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко та мер Києва Леонід Черновецький.

Такі результати дослідження Центру соціальних досліджень «Софія», повідомив керівник соціологічних програм Центру Олександр Левцун, передав кореспондент ГолосUA.

«Стабільно низькою залишається робота Віктора Ющенка на посаді Президента. На сьогодні позитивно його діяльність оцінюють лише 7,8% опитаних, а негативно — 90,1%. Роботу Верховної Ради позитивно оцінили лише 6,6%, а роботу Кабінету міністрів — 12,2%», — наголосив він.

Ющенкові зовсім не довіряють 87,4% опитаних, Черновецькому — 86,4% українців і Луценку — 79,9%.

Експерт зазначив, що до п’ятірки політиків, які користуються найбільшою довірою громадян, входять: Віктор Янукович, Володимир Литвин, Арсеній Яценюк, Юлія Тимошенко та Володимир Кличко.

Згідно з опитуванням, якби найближчим часом відбулися вибори до ВР, то найкращі шанси потрапити до парламенту мала б Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко, Комуністична партія України, Блок Литвина та блок Арсенія Яценюка «Фронт змін».

«Серед опитуваних за Партію регіонів готові проголосувати 24,1% респондентів, за БЮТ — 16,6%, за блок Арсенія Яценюка «Фронт змін» — 12,8%, за КПУ — 4,8% і за Блок Литвина — 3,1%. Певні шанси мали б також «Свобода» Олега Тягнибока та «Народний союз Наша Україна», — зазначив Олександр Левцун.

Якби найближчим часом відбулися президентські вибори, то за Януковича проголосувало б 24,8% опитуваних, за Тимошенко — 16,6%, за Яценюка — 14,7%, за Симоненка — 3,7% і за Литвина — 3,7%.

Опитування проводилось по всіх областях, АР Крим, у містах Київ та Севастополь, загалом у 130 населених пунктах. Всього у ньому взяло участь 2013 респондентів віком від 18 років і старше.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме