ГолосUA
09:15 30/11/2009

Ющенко наполягає на якнайшвидшій демаркації кордону з Росії

Україна розраховує на оперативне та об’єктивне розслідування компетентними органами Російської Федерації всіх обставин інциденту щодо застосування російськими прикордонниками зброї, внаслідок чого загинув громадянин України.

 Про це повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова, повідомили ГолосUA у прес-службі глави держави.

«Віктор Ющенко закликав російську сторону до оперативного та об’єктивного з’ясування усіх обставин інциденту і визначення доцільності застосування зброї», – наголосила вона.

Як зазначила І.Ванникова, глава української держави підкреслив, що українсько-російський кордон традиційно сприймається громадянами обох країн як кордон дружби і миру, де тісно переплетені економічні, соціальні та культурні відносини між громадянами обох країн. Однак випадки застосування російською стороною вогнепальної зброї на спільному кордоні останнім часом непоодинокі. Це викликає значне занепокоєння.

Такі факти переконливо доводять, що зволікання з демаркацією українсько-російського кордону вже неприпустиме. Адже, з одного боку, лунають заяви про відсутність потреби у межах між братніми народами, з іншого – до представників братнього народу застосовується зброя, говориться у повідомленні.

«Смерть людини – невиправдана ціна за амбіції політиків і нехтування міжнародним правом», – наголосила І. Ванникова.

В. Ющенко закликав російську сторону відійти від політики необґрунтованих заяв стосовно демаркації спільного кордону і здійснити найближчим часом практичні кроки зі створення спільної демаркаційної комісії та започаткування демаркації.

 

Читайте также по теме